Županijska lučka uprava Mali Lošinj
County Port Authority Mali Losinj

φ = 44º 32,2’ N - λ = 014º 28,2’ E

U luci Mali Lošinj na obali Priko, u znanstvene svrhe postavljen je uređaj meteo - oceanografska postaja koja osim metereoloških parametara (temperatura zraka, tlak zraka, brzina i smjer vjetra, relativna vlaga) bilježi visinu razine mora. Meteo - oceanografska postaja instalirana je u ljetnom periodu godine, a svrha joj je da iz minute u minutu mjeri udaljenost od površine mora, odnosno visinu razine mora, te šalje podatke na računalo s kojeg znanstvenici mogu preuzeti i obrađivati podatke. Uređaj koji bilježi navedene podatke postavljen je od strane Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, u sklopu međunarodnog projekta ECOSS, u suradnji sa Plavim svijetom i Županijskom lučkom upravom Mali Lošinj.

Na sljedećem portalu mogu se vidjeti prikazi podataka s meteo - oceanografskih postaja i drugih senzora koji su trenutno operativni kroz rad Instituta za oceanografiju i ribarstvo: 

http://faust.izor.hr/autodatapub/postaje

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.

Midas